Dinsdagavond 18 mei lezingenavond NINJA in de Fiets

Dinsdag 18 mei a.s. vindt de 30e lezingenavond van NINJA plaats, die deze keer twee informatiekundige onderwerpen heeft.

De sprekers van de avond zijn Harry Nieboer en Marleen Overkamp.

De titel van Harry’s lezing is “Agile Requirements (en de rollen van de Product Owner en Informatie Analisten)

Bij systeemontwikkeling zijn Informatie Analisten vaak verantwoordelijk voor het managen van de scope van het systeem en voor het vertalen van business needs naar techniek. Met de komst van Agile methoden zoals Scrum ligt die verantwoordelijkheid niet bij het projectteam maar bij de business.  Die rol heet Product Owner en heeft overlappende verantwoordelijkheden met de rol van Informatie Analist.

Bij Scrum wordt die Product Owner rol bij voorkeur ingevuld door iemand uit de business, maar iemand vinden uit de business die geschikt is voor die rol is vaak een uitdaging! Soms kan het daarom handig zijn een deel van de Product Owner rol niet door de business in te laten vullen, maar door het projectteam en dan met name door de Informatie Analist. Deze presentatie gaat in op variaties in de samenwerking en rolverdeling tussen Product Owner en Informatie Analist.

Marleens lezing heeft als titel: “Lotus Notes gaat met z’n tijd mee!

Wanneer de naam ‘Lotus Notes’ valt, zijn de reacties vaak “nooit van gehoord, wat is dat?” of “bestaat dat dan nog?” Om een kort antwoord tegeven: Lotus Notes is een ‘groupware’ omgeving die mensen in staat stelt beter samen te werken, en het bestaat nog wel degelijk, sterker nog, het is continu in ontwikkeling.
Marleen Overkamp, een Lotus Notes applicatie ontwikkelaar die ook wel eens over de grenzen van Notes heenkijkt, neemt je mee op een ontdekkingsreis door de wondere wereld van deze software. Naast de ontwikkeling van Lotus Notes door de jaren heen worden ook een paar sterke (en zwakke) punten behandeld en zal enig inzicht gegeven worden in de onderliggende structuur van Lotus Notes ‘databases’.
Deze avond wordt gehouden in de bovenzaal van cafe De Fiets, Grotestraat 8,6511 VD Nijmegen.

Zoals gebruikelijk begint de avond om 20u00.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: