Lezingenavond 19 februari 2013

Dinsdag 19 februari a.s. vindt de 34e lezingenavond van NINJA plaats. De twee sprekers van de avond zijn Martin Devillers en Bart Schotten.

Het praatje van Martin heeft als titel “Kanzi, a Rule-driven Survey Engine”. Kanzi is een door business rules gedreven vragenlijst-engine (en ook een volledig uit de hand gelopen vrijdagmiddagproject). Tijdens de presentatie zal Martin laten zien wat Kanzi is, wat het doet en wat je ermee kan. Daarna wordt een duik in de techniek genomen en een kijkje onder de motorkap van Kanzi gegeven. Enige voorkennis over .NET, C\#, ASP.NET MVC, LINQ, HTML, JavaScript en jQuery is niet vereist, wel handig! 😉

Barts praatje gaat over Specification by Example. Dit is een techniek om requirements vast te leggen aan de hand van realistische voorbeelden, en tegelijk een vorm van Test Driven Development. Het richt zich dus zowel op requirements, testen als ontwikkeling en probeert deze verschillende disciplines als team samen te brengen om de juiste software op te leveren.

Bart zal een overzicht geven van de achterliggende concepten en toelichten hoe deze invloed hebben op de hele software life-cycle. Daarnaast zal hij aan de hand van een heel eenvoudig voorbeeldproject en een aantal tools laten zien hoe dit in de praktijk toegepast kan worden.

Deze avond wordt gehouden in de bovenzaal van cafe De Fiets, Grotestraat 8, 6511 VD Nijmegen. Zoals gebruikelijk begint de avond om 20u00.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: