Een weblog lezen met een RSS-reader

(van www.zdnet.nl

In alle stilte voltrekt zich op internet een ware revolutie: RSS. Steeds meer surfers ontdekken dit alternatief voor de klassieke website, en blijven zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Maar wat is RSS nu precies? Eigenlijk is RSS niets anders dan een XML-lijstje waaraan automatisch nieuwe artikels wordt toegevoegd. Zo'n lijstje heet een RSS-feed. U hoeft enkel in uw RSS-lezer in te tekenen op een RSS-feed (te herkennen aan een oranje XML- of RSS-icoon), waarna ze met een zekere regelmaat worden ververst.

Op deze manier kunt u in een lezer bijvoorbeeld automatisch het laatste nieuws van een bepaalde site te zien krijgen, of het nieuwste bericht uit een weblog, enzovoort. Wilt u dat ook? Probeer dan een of meerdere RSS-lezers uit downloadlijst van ZD-net.

  Ik gebruik zelf RSS Bandit 1.3.0.42

Deze lezer voor RSS-feeds heeft niet enkel een overzichtelijke interface, maar ook uitgebreide zoekmogelijkheden. Zo bouw je moeiteloos een zoekmachine voor nieuwsberichten van een bepaalde site of rond een thema.

RSS Bandit werkt niet zonder de meeste recente .Net Framework 2.0-software. Die is gratis te downloaden bij Microsoft (op deze pagina) en is 24 MB groot. RSS Bandit wordt verspreid onder een openbronlicentie en is gratis. 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: