Dinsdag 15 november lezingenavond NINJA in De Fiets

Dinsdag 15 november a.s. vindt de 32e lezingenavond van NINJA plaats, waarbij we dit keer Scrum (een framework voor Agile software ontwikkeling) als thema hebben. De twee sprekers van deze avond zijn Bjinse Veenstra (Appeltje Eitje Software Ontwikkeling) en Harry Nieboer (Info Support).

Ninja – 2011-11-15 Introductie Scrum (Bjinse)

Ninja – 2011-11-15 Het prioriteren van de Product Backlog (Harry)

Bjinse zal beginnen met een algemene introductie in Agile en Scrum en daarbij de volgende punten ter sprake brengen:

–  Agile Manifesto
–  Sprints (Iteraties)
–  Product backlog / Sprint backlog
–  User stories
–  Poker planning
–  Scrum meetings
–  Retrospective

Bjinse Veenstra is Certified Scrum Product Owner en al enige tijd in Agile projecten aan het werk als freelance ICT consultant.

Harry’s praatje zal een van bovenstaande punten verder uitdiepen. Zijn praatje heeft “Het prioriteren van de Product Backlog” als onderwerp.

Een grote uitdaging in projecten is het prioriteren van requirements: hoe zorgen we ervoor dat het team de belangrijkste requirements als eerste oppakt?
Vaak wordt bij het prioriteren gebruik gemaakt van de geschatte opbrengst van de requirement: de return-on-investment (ROI). Goede prioritering zorgt voor de hoogst mogelijke return-on-investment (ROI) doordat de belangrijkste requirements geimplementeerd worden en minder belangrijke requirements afvallen.

Prioritering wordt complexer voor projecten die meerdere releases opleveren. Voor sommige requirements geldt immers dat ze een hoge ROI hebben als ze snel worden opgeleverd en een lage ROI als ze laat worden opgeleverd.  Het verschil tussen deze hoge en lage ROI wordt de cost-of-delay genoemd. Tijdens de presentatie zullen we zien hoe de cost-of-delay gebruikt kan worden bij het prioriteren van requirements.

Deze avond wordt gehouden in de bovenzaal van cafe De Fiets, Grotestraat 8, 6511 VD Nijmegen. Zoals gebruikelijk begint de avond om 20u00.

Het NINJA-bestuur
http://www.cs.ru.nl/ninja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: